Sabeu que mitjançant la campanya Celebrem amb la Natura acudim a un gran nombre de cites imprescindibles per al nostre planeta. Esta setmana li ha tocat el torn als aiguamolls, sent el dia 2 de febrer el seu dia internacional. Estos ecosistemes, més enllà de brindar-nos boniques postals i de ser lloc per excel·lència per a contemplar l’avifauna autòctona i migrant, suposen realment un pilar per a l’equilibri de la Mare Terra i, per la tant, per a nosaltres mateixos.


Últimament, se sent bastant, a col·lació de les macrogranges i l’agricultura intensiva, com el nostre recurs més preuat, l’aigua dolça, s’està veient molt afectat. Este fet té com a un dels seus principals damnificats els aiguamolls. Cal tindre en compte que les desenes d’aiguamolls repartits pel territori espanyol suposen unes reserves molt importants d’aigua i, actualment, s’està utilitzant més de la que la naturalesa és capaç de reposar. D’altra banda, els aiguamolls exerceixen una gran tasca com a grans captadors de CO₂, raó per la qual l’ONU demana encaridament als països assegurar la seua conservació. Així doncs, els aiguamolls representen un ecosistema essencial per a nosaltres.

Per estos motius, este cap de setmana, 5 i 6 de febrer, tindran lloc en el nostre particular aiguamoll castellonenc de la Marjal dues activitats de conscienciació que, com bé diu el lema d’enguany, ens permetran valorar, restaurar i estimar els aiguamolls, coneixent el seu origen, biodiversitat, quines són les causes de la seua degradació i què podem fer com a ciutadans per a ajudar a preservar-los. Sou tots/es benvinguts/des!