Com pot ser que ja sapieu, la campanya Celebrem amb la Natura promou el treball en equip i la consciència ciutadana sobre temes mediambientals a través d’activitats a l’aire lliure per a tots els públics.

Però com aconseguim conscienciar a la població sobre la importància dels nostres espais naturals i els seus habitants? L’eina mestra és sense dubte l’Educació Ambiental. Per això, des de l’ajuntament de Castelló, un any més, comptem amb la participació de la millor empresa d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana del 2021, Itinerantur.

Per aquestes bases que té la campanya és pel que està adherida a la Guia d’Acció per a l’Educació Ambiental, Educació Ambiental en Ruta (EAR) de la Comunitat Valenciana. La seua finalitat és servir de marc estratègic de referència per a la construcció d’un model basat en els principis de la sostenibilitat en la Comunitat Valenciana. Els principals objectius d’aquesta guia per a aconseguir-ho són els següents:

 

  1. Promoure un canvi de pensament, de valors i d’actituds que impulse a la Comunitat Valenciana cap a un model basat en els principis de sostenibilitat.
  2. Fomentar els moviments participatius entorn de processos de caràcter social, econòmic i ambiental, que afavorisquen la implicació dels diferents sectors de la nostra societat.
  3. Impulsar línies d’acció en matèria d’educació ambiental coordinades que amplien la comprensió dels processos ambientals i capaciten a les persones a adoptar una actitud crítica i constructiva entorn d’aquests.
  4. Disposar d’un marc de referència que reflectisca el compromís de l’administració i permeta articular estratègies transversals de sostenibilitat.