El passat 14 de març es va celebrar el #DIAINTERNACIONALD’ACCIÓPELSRIUS per a recordar la importància de preservar aquests recursos que ens brinda la natura i que tants moments d’alegria ens donen. I és que… qui no recorda haver-se donat un capbussó en un dels molts rius que ens envolten amb totes les rialles i els moments de diversió amb amics que a ells associem irremeiablement?

No obstant això, sembla que els hem substituït per les piscines artificials a les quals acudim cada estiu a divertir-nos. Això ha fet que, moltes vegades, usem als rius com a espai en el qual buidar el fem que ens molesta a casa, convertint-los en abocadors, sense considerar que allí viuen espècies animals que estem destruint amb els nostres actes.
Per això, des d’ Itinerantur vos animem a que us apropeu al vostre riu més pròxim i el redescobriu amb les vostres famílies, amics i, per què no, al costat dels nostres guies professionals, i vos deixeu impregnar d’aquesta fluvio-felicitat que ens recorre tot el cos quan estem prop d’un sistema fluvial, però sempre d’una manera sostenible, acaronant l’entorn i sent responsables amb les nostres accions allí. Per a això, us deixem una xicoteta llista de coses que podeu fer en la vostra visita al riu:

  • Guardeu els residus que genereu per a tirar-los a casa. Van de tornada en la motxilla!
  • Porteu una bossa i, per què no, destineu uns minuts entre tots a recollir els residus que vegeu al voltant.
  • Accediu a l’aigua només pels llocs habilitats per a això, evitant generar més erosió a les ribes.
  • Respecteu la vegetació de ribera: és la llar de multitud d’espècies animals.
  • I sobretot… ganes de divertir-vos i passar-ho bé!