Este passat diumenge, dia 30 de gener, vam donar el tret d’eixida de la campanya Celebrem amb la Natura amb la celebració del Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana en el Paratge Natural Municipal de la Magdalena.

Abans de fer les plantacions vam realitzar una xicoteta ruta circular al voltant de la Magdalena per a donar a conéixer tot allò que hi ha darrere dels nostres paisatges posant l’accent principalment en la vegetació autòctona, donant a conéixer, a més, els seus molts usos i curiositats.

Una volta acabada la ruta, els participants van agafar forces durant l’esmorzar, es va procedir a l’activitat de plantació. Es va plantar romer, espígol, marfull, arboços, timó i llentiscle. Prèviament, se’ls va explicar a les famílies la forma correcta de realitzar la plantació, i després de saber com fer-ho van agafar una aixada i es van posar a la feina.

Tots els participants van gaudir moltíssim l’activitat, sobretot els xiquets durant la plantació, on se’ls va vore increïblement entusiasmats

Amb esta activitat, i la celebració d’este dia, es pretén crear consciència sobre la importància dels arbres, i de més espècies vegetals, que formen els nostres boscos i els molts beneficis que aporten a les nostres vides. D’esta manera, tant els participants més xicotets com els més majors, van vore i se’ls va fer coneixedors del fascinants que són els nostres paisatges i la vegetació que els habita, promovent així, que els valoren més, i, per tant, que els cuiden i conserven.